Повернутися до звичайного режиму

Наші учні в Польщі!

Академія супергероїв

Під таким гаслом у рамках Польсько-української ради обміну молоддю відбувся освітньо-інтеграційний візит учнів з Нововолинська (НВК №1 та ЗОШ №5) до Польщі у період із 2 по 6 жовтня 2017 року. Підлітки проживали у гміні Поронін, відвідали місто Закопане та Долину Косьцеліску.

Темою проекту стало волонтерство. Його організатори прагнули показати волонтерську діяльність у контексті "супергероя": з одного боку бавитися у відомі постаті з коміксів та фільмів типу Бетмен, Супермен, Капітан Америка та ін., та водночас показати, що кожен може бути супергероєм, і так справді небагато потрібно, щоб допомагати іншим. Адже кожен має в собі потенціал, тільки треба наважитися в собі його знайти.

Цілями проекту було зміцнення міжкультурного діалогу шляхом розвитку відкритості й порозуміння серед молоді; набуття компетенцій, необхідних для активної участі в суспільному та професійному житті; сприяння активній громадянській позиції молоді, в тому числі промоція підприємництва та волонтерства. Девіз проекту "Разом ми можемо більше" став віддзеркаленням його суті.

Серед мальовничих гірських краєвидів учасники активно реалізовували проект методами неформальної освіти - через живе спілкування поступово зникнув мовний бар'єр, що сприяло плідній співпраці над поставленими завданнями та успішним їх виконанням. Щоденна робота у нових командах мала на меті показати учням картину сучасного світу, де всі люди різні, але кожен заслуговує на розуміння, допомогу та щасливе життя.

Під час п'ятиденного перебування та реалізації проекту "Akademia superbohaterów/Академія супергероїв" діти мали змогу втілитися у ролі супергероїв, а під час тренінгів та інтерактивних ігор переконатися у тому, як багато можна досягнути разом. "За цей короткий час ми стали справжніми супергероями, пізнали могутність співпраці, оцінили переваги допомоги іншим та розвинули приховані власні таланти - Флеш навчив нас швидкості, з Бетманом ми побудували бетмобіля, а одного вечора зустрілися з Джокером."

Результатом проекту стала спільно створена електронна книга-комікс, що пропагує волонтерські та підприємницькі ідеї серед молоді Польщі та України, а також не менш важливий індивідуальний розвиток учасників (а саме мовних та суспільних компетенцій), зміцнення польсько-української дружби та можливість подальших реалізацій спільних майбутніх проектів.

Покидаючи стіни академії супергероїв, діти стали готові, а найголовніше - виявили бажання боротися зі злом цього світу задля кращого майбутнього для себе та інших.

Хочеться щиро подякувати польським колегам за гостинний прийом. Сподіваємося мати можливість наступного року гостити в Нововолинську нових партнерів зі школи в Орнотовіце, Польща.

/Files/photogallery/23336312_1798867980155683_1534088319_o.jpg/Files/photogallery/23377086_1798868603488954_156998641_o.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 676

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.