Семінар-практикум для вчителів нових типів шкіл та шкіл з поглибленим вивченням англійської мови

12 травня 2017 року на базі навчально-виховного комплексу «Нововолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 — колегіум Нововолинської міської ради» відбувся семінар-практикум для вчителів англійської мови нових типів шкіл та шкіл з поглибленим вивченням англійської мови на тему: «Основні напрями трансформації змісту навчання іноземних мов відповідно до компетентнісної парадигми навчання іншомовного спілкування», участь у якому взяли 40 вчителів англійської мови Волинської області.

Відкрила семінар методист відділу гуманітарних дисциплін ВІППО Світлана Анатоліївна Бацмай. Про здобутки освітян Нововолинська розповіла заступник начальника управління освіти Нововолинської міської ради Ольга Олександрівна Лакиш. Завідувач Нововолинського міського методичного кабінету Ольга Володимирівна Хвіщук у виступі зупинилася на аспектах методичної роботи з вчителями англійської мови.

Презентували навчальний заклад директор Сергій Володимирович Мороз та заступник директора з навчально-виховної роботи Галина Василівна Степанчук. «Нововолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 — колегіум Нововолинської міської ради» по праву пишається своїми учнями, випускниками, вчителями. У школі діти мають змогу вивчати англійську, німецьку, іспанську, французьку та польську мови. З 2012 року колегіум активно співпрацює з Корпусом миру США в Україні. У 2014 та 2015 роках двоє випускників отримали по 200 балів на ЗНО з англійської мови. Учні школи — постійні переможці міських, обласних та всеукраїнських учнівських олімпіад. Окрім того, з 2015 року навчальний заклад є експериментальним майданчиком відділу навчання іноземних мов Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України.

Учасники семінару мали змогу відвідати майстер-класи з використання мозкового штурму, ігор, інсценізацій, проектної роботи при навчанні англійської мови, які проходили в інтерактивній і, водночас, невимушеній формі у «Світовому кафе». Майстер-класи провели вчителі іноземної мови Олійник Олена В’ячеславівна, Синякова Юлія Володимирівна, Герасимчук Людмила Євгеніївна та волонтер Корпусу миру США в Україні Анна Екерт Крамер.

Після завершення майстер-класів вчителі побували на відкритих уроках у 3 класі на тему: «Їжа» (вчитель — Шевчук Тетяна Володимирівна), у 8 класі на тему: «Природні катастрофи» (вчитель — Козачок Лариса Миколаївна) та у 10 класі на тему: «Подорож» (учитель — Милка Олена Олександрівна), де змогли побачити рівень володіння англійською мовою учнями різного віку, а також різноманітні прийоми, техніки та форми роботи з учнями.

Семінар став дійсно школою педагогічної майстерності, дієвим обміном досвідом роботи, поштовхом до подальшого саморозвитку та самовдосконалення.

Кiлькiсть переглядiв: 566

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.